Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Συμπαράσταση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Σικυωνίων στους συναδέλφους τους της ΔΕΥΑ Κορίνθου

Συμπαράσταση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Σικυωνίων στους συναδέλφους τους της ΔΕΥΑ Κορίνθου



Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης Σικυωνίων εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους συναδέλφους της Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου και στηρίζει τους αγώνες που κάνουν υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους και διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Καταγγέλλουμε την προκλητική – αντεργατική και αυταρχική στάση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ η οποία αντί να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων και να απαντήσει ευθέως στα δίκαια αιτήματα που αφορούν την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της επιχείρησης, αντίθετα προσπαθεί να τα απαξιώσει, να συκοφαντήσει τον αγώνα τους και το ίδιο το Σωματείο, πιστεύοντας με αυτό τον τρόπο ότι θα τους τρομοκρατήσει , θα τους διασπάσει και θα στρέψει τον Κορινθιακό λαό εναντίον τους.
Είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού τέτοιες μέθοδοι και συμπεριφορές.
Οι εργαζόμενοι παλεύουν και διεκδικούν να δουλεύουν με αξιοπρέπεια, σε συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, με επάρκεια προσωπικού που θα έχει καθορισμένες αρμοδιότητες και καθήκοντα, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της ΔΕΥΑ και τον σημαντικό της ρόλο στη παροχή υπηρεσιών ύδρευσης αποχέτευσης, εξυπηρετώντας αποτελεσματικότερα τον Κορίνθιο πολίτη.
Οι απειλές της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους για εκχώρηση υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ σε ιδιώτες πρέπει να ανησυχήσουν τους πολίτες της Κορίνθου και όχι μόνο.
Ήδη πληρώνουν πολύ ακριβά την απαξίωση της πολιτείας απέναντι στο κοινωφελές έργο που είναι επιφορτισμένες να εκτελέσουν οι ΔΕΥΑ, εξαναγκάζοντάς τις να λειτουργούν ολοένα και περισσότερο με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, περικόπτοντας την όποια οικονομική στήριξη τους παρέχει το κράτος, υποσκάπτοντας την λειτουργία τους και φορτώνοντας όλο και μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες του λαού.
Θα πληρώσουν πολύ ακριβότερα την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων και την πλήρη μετατροπή του νερού από ‘‘φυσικό αγαθό’’ σε ‘‘εμπόρευμα’’.
Καλούμε τον Κορινθιακό λαό να καταδικάσει την στάση της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους, να μην επιτρέψει την συκοφάντηση του αγώνα τους, την προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και διάσπασης μέσω προσωπικών επιθέσεων σε εργαζόμενους, να σταθεί αντιμέτωπος στις απειλές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΚ να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα και να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συνάδελφούς μας και εκφράζουμε την στήριξή μας στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες τους.
Κιάτο 26 Οκτωβρίου 2009
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος : Κελλάρης Γιάννης
Ο Γεν Γραμματέας : Καλαντζής Γιάννης
Αντιγράφηκε από Isthmos





Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο: