Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά τις προκλητικές και πάλι δηλώσεις του Δημάρχου και Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Πνευματικού, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας τα εξής:
Ο Δήμαρχος Κορινθίων και Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης συνεχίζει να ενημερώνει με ψευδή στοιχεία και να αποπροσανατολίζει τους Κορίνθιους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση για τους λόγους που οι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ αμείβονται με την Συλλογική Σύμβαση της Ομοσπονδίας των ΔΕΥΑ, υπογεγραμμένη και από τους Δημάρχους ανά την Ελλάδα και αυτήν ακόμα, ο κ. Πνευματικός αμφισβήτησε.
Οι μισθολογικές καταστάσεις στις οποίες αναφέρθηκε και βγήκαν στη δημοσιότητα , ουδέ μία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Ουδέποτε οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν αυξήσεις 600 € .
Τα αναδρομικά που διεκδικούμε χρόνια τώρα, ενώ σε άλλες ΔΕΥΑ τα έχουν καταβάλει ο κ. Πνευματικός αρνήθηκε τη διαπραγμάτευση και μας προέτρεψε να τα διεκδικήσουμε δικαστικώς.
Ο κ. Πνευματικός ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ήρθαμε σε επαφή μαζί του για να συζητήσουμε τα αιτήματά μας. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ! Ένα χρόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν , το σωματείο αλλά και προϊστάμενοι τμημάτων έχουν καταθέσει επίσημα ( με αριθμούς πρωτοκόλλων) τα αιτήματά τους - προτάσεις τους και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και στο Δήμο Κορινθίων .Ούτε γι’ αυτά έχει ενημερωθεί ο κ. Δήμαρχος ;
Δικαιωθήκαμε για ακόμη μία φορά όταν μιλάγαμε για απειλές περί ιδιωτικοποιήσεως της επιχείρησης , όταν ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι και αυτό είναι στα σχέδια του.
Κύριε δήμαρχε, πρεσβεύεται Δημοκρατικές Ιδέες ;
Ποιοι είναι αυτοί που «γυρίσανε την πλάτη στην απεργία»; Γιατί κόπτεστε κ. Πνευματικέ και τους στηρίζετε ; Γιατί επεμβαίνετε στα εσωτερικά του σωματείου ;
Για την άνιση μεταχείριση των εργαζομένων και τις κατ’ επιλογήν αυξήσεις, γιατί δεν είπατε κάτι κ. Πνευματικέ ; Υπάρχει λόγος ; Ποιους καλύπτετε και γιατί δε λέτε όλη την αλήθεια στους Συμπολίτες μας;
Ενώ δρομολογήθηκε όπως υποστηρίζεται από εσάς να μαζευτούν οι παλιές οφειλές των καταναλωτών ,τι μεσολάβησε και σταμάτησε η είσπραξή τους; Γιατί διαλύθηκε με απόφασή σας το πετυχημένο αυτό τμήμα που επέφερε στη ΔΕΥΑΚ σε δύο χρόνια (1.500.000 €).
Κύριε Πνευματικέ θέλουμε πολλά ακόμα να πούμε σε ότι αφορά τον τρόπο Διοίκησης της επιχείρησης. Μας είναι δυσάρεστο να γίνεται όλο αυτό δια μέσου του τύπου. Όμως είμαστε αγανακτισμένοι γιατί εσείς επιλέξατε αυτόν το δρόμο. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία ακόμα εκκρεμούν και αφορούν ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ με χρήματα του Λ.Α.Ε.Κ.
ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ…………

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

  1. Ο ΚΟς Πνευματικός δεν σεβάστηκε ούτε την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου και ασχολήθηκε πάλι με την ΔΕΥΑΚ. Ενώ απηύθυνε μήνυμα ενότητας δεν το εννοούσε φυσικά. Προσπάθησε πάλι και ιδιαίτερα μια τέτοια μέρα να είναι διασπαστικός και να σπείρει διχόνοια στους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει αυτή η καραμέλα με τους μισθούς και τις αυξήσεις να τελειώσει .
    Οι Εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα οικονομικό αιτήματα στα αιτήματά τους .
    Κούρασε το θέμα ρε !!!!!!!!!!!!!!
    Εξαντλήθηκε δεν το καταλαβαίνουν ;
    Τα αιτήματα δεν τα έχει διαβάσει κανένας ρε παιδιά;
    Με τα σοβαρά προβλήματα της ΔΕΥΑΚ ο κ. Πνευματικός πότε θα ασχοληθεί;
    Εγώ αυτό που χω καταλάβει είναι ότι ο Πνευματικός όσο τους πληγώνει τόσο τους πωρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή