Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΕΝΤΡΑ

Δημοσιεύουμε το έγγραφο που απέστειλε ο συνάδελφος Ιωάννης Βέντρας μέλος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Ελλάδας σε τοπική εφημερίδα προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των Δημοτών.

Kύριε Διευθυντά:
Στο φύλλο της εφημερίδας σας την Παρασκευή 23/10/2009 δημοσιευθήκαν δηλώσεις του Δημάρχου Κορίνθιων και του Προέδρου της ΔΕΥ ΑΚ όπως με αφορμή την παρουσία μου και τις δηλώσεις που έκανα κατά την διάρκεια της απεργίας του σωματείου της ΔΕΥΑΚ αναφέρεται απαξιωτικά στο άτομο μου και στην ομοσπονδία που εκπροσώπησα αλλά κυρίως παραπληροφορεί τους αναγνώστες σας.
Θα ήθελα λοιπόν για αποκατάσταση της αλήθειας για την σωστή ενημέρωση των πολιτών της Κορίνθου να αναφέρω τα εξής:
1. Βρέθηκα στην Κόρινθο κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων της ΔΕΥ ΑΚ εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης αποχέτευσης προκειμένου να συμβάλλουμε και εμείς για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που προέβαλαν με την απεργία τους οι εργαζόμενοι. Διαβάζοντας τις δηλώσεις που έκανα θα διαπιστώσετε ότι είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.
2. Θα ήθελα να ενημερώσω τον Κ. Δήμαρχο ότ ι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης όλης της χώρας δεν είναι προβληματικές αλλά αντιθέτως επιτελούν σημαντικό έργο που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των δημοτών της κάθε πόλης, όπως πόσιμο νερό, βιολογικό καθορισμό κλπ. Πρέπει να σας πω ότι οι ΔΕΥ Α εξυπηρετούν πάνω από 5.000.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχον βέβαια κάποιες ΔΕΥΑ που έχουν προβλήματα τα οποία προήλθαν κυρίως από την λειτουργία και τις αποφάσεις των Διοικήσεων τους ( κακή διαχείριση, βόλεμα ημετέρων με διάφορες συμβάσεις, κακή τιμολογιακή πολιτική, εξυπηρετήσεις δημοτών με λεφτά των επιχειρήσεων, μη αξιοποίηση του προσωπικού κ.λπ.). Όσο θα βλέπουν οι Δήμαρχοι τις ΔΕΥ Α ως όχημα για την επανεκλογή τους δεν πρόκειται να πάνε ποτέ καλά. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι όπως λέει και ο λαός.
Επειδή ανέφερε ο κ. Δήμαρχος ότι εμείς οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας που παραβρεθήκαμε και στηρίξαμε την απεργία θέλουμε να καταντήσουμε την ΔΕΥΑΚ σαν τις ΔΕΥ Α που εμείς εργαζόμαστε έχω να του αναφέρω ότι η ΔΕΥ Α Πύργου που εργάζομαι πηγαίνει πολύ καλό διότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων .
3. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥ Α αμείβονται μέσα από την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφον οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας μας κατόπιν αγώνων και πολύ σκληρών διαπραγματεύσεων με το Δ.Σ της ΕΔΕΥΑ (εργοδοτικό σωματείο) που αποτελείται από εκπροσώπους των Διοικήσεων των ΔΕΥΑ κυρίως Δημάρχους από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. Στις διαδικασίες εκλογής για την Διοίκηση της ΕΔΕΥ Α που έγιναν στην Λαμία συμμετείχε ενεργά και ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικός. Η κλαδική συλλογική σύμβαση καλύπτει τα ελάχιστα για τους εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούν κατά τόπους καλλίτερους όρους εργασίας και καλλίτερες αμοιβές.
4. Η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που έχει ιδιωτικοποιήσει το νερό είναι η Μεγάλη Βρετανία με αρνητικές επιπτώσεις για τους πολίτες. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος προς εκμετάλλευση. Η εμπλοκή ιδιωτών στην επιχείρηση το μόνο που θα επιφέρει μακροπρόθεσμα είναι η αύξηση της τιμής τού νερού, η υποβάθμιση της ποιότητας του καθώς και η υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών που προσφέρει η ΔΕΥΑ στους Δημότες . Τα περί ιδιωτικοποίησης λοιπόν συνήθως υποκρύπτουν βόλεμα ημετέρων και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.
5. Δεν μπορεί ο κ. Δήμαρχος αν και πολλά χρόνια συνδικαλιστής να απαξιώνει με τέτοιους χαρακτηρισμούς τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, Σωματείο, Εργατικό κέντρο και ομοσπονδία. Όπως και ο ίδιος γνωρίζει ο συνδικαλισμός είναι ένα από τα τρία βάθρα της Δημοκρατίας, όπως έλεγε και ο αείμνηστος πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου. Από έναν Δήμαρχο περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία για δημοκρατικούς θεσμούς και ιδιαίτερα για τον θεσμό της εκπροσώπησης των εργαζομένων.
6. Τελειώνοντας έχω να δηλώσω ότι εγώ προσωπικά όσο και η Διοίκηση ΠΟΕ- ΔΕΥΑ είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων πού προέκυψαν για το καλό της επιχείρησης και των εργαζομένων αλλά και των δημοτών..

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου