Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ 4/11/2009




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                           

ΦΑΓΑΜΕ ΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ , 
ΣΟΥΒΛΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ.


Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε !
Τι τραβάμε και εμείς οι εργαζόμενοι!!!


Για να τελειώνουμε …

Στην άνευ κάθε προηγουμένου και πέραν κάθε δεοντολογίας αντιπαράθεση που μερικοί επιθυμούν, οι εργαζόμενοι δεν θα παρασυρθούν. 


Με ψευδή στοιχεία, ανακρίβειες, ‘μαγειρεμένα δημοσιεύματα’, με προσθέσεις – αφαιρέσεις  μισθών -  επιδομάτων και  αδειών , με συνολάκια , αρνιά και γαλοπούλες μόνο  κουτσομπολίστικη μεσημεριανή εκπομπή μπορεί να γίνει. Είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί υγιής, πολιτισμένος και εποικοδομητικός διάλογος, όταν ο Δήμαρχος και μερικοί σύμβουλοί του επιλέγουν το δρόμο της συκοφαντίας, της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού  της κοινής γνώμης. Σκοπός τους είναι να μην ασχολείται  κανείς με τα πραγματικά προβλήματα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ..

Όλα τα παραπάνω δεν θα σώσουν ανθρώπους από εργατικά ατυχήματα, δεν θα βοηθήσουν στο να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης, ούτε βοηθούν τους Δημοκρατικούς θεσμούς αυτής της χώρας.

Όταν εν  έτη 2009  μερικοί προτείνουν μεθόδους  χαφιεδισμού, και επιμένουν στο να στιγματίζουν νομοταγείς πολίτες που δεν παρανομούν , το μόνο που μπορεί να φανταστεί κανείς  είναι ότι κινδυνεύει η ελευθερία που πολίτη και κατ' επέκταση η ίδια η Δημοκρατία.
Τακτικές που στο παρελθόν έχουν πληγώσει την Δημοκρατία  έχουν καταδικαστεί από τον Ελληνικό λαό. Η μόνες λέξεις που ταιριάζουν  σε αυτούς που  σήμερα προτείνουν τέτοιες μεθόδους χαφιεδισμού είναι :
ΝΤΡΟΠΗ  ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!
 
Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που είμαστε όλοι θεατές,  βλέπουμε να κατασυκοφαντούνται άδικα και να σπιλώνονται αξιοπρεπείς άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά δίνοντας το καλύτερό τους εαυτό. Οι εργαζόμενοι της Ύδρευσης και της  Αποχέτευσης όπου κι αν  ανήκουν  είτε στο  διοικητικό, είτε  στον τεχνικό τομέα,   
μάχονται για τον κοινωφελή χαρακτήρα της ΔΕΥΑΚ , ενδιαφέρονται και παλεύουν για χαμηλά τιμολόγια, αγωνίζονται για καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες και αντιστέκονται σε συμφέροντα που θέλουν να οδηγήσουν την εταιρία στις τσέπες μερικών.


Τελικά δουλεύουν ή δεν δουλεύουν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ;

Για το τι  ισχύει πρέπει να μας απαντήσουν ξεκάθαρα, διότι άλλα δήλωνε ο κ. Πνευματικός και οι σύμβουλοί του πριν την απεργία (για το καμάρι του Δήμου)  και άλλα μετά . Από την μια μιλούν για  εργαζόμενους που αρνούνται  εργασία και δεν δουλεύουν  και από την άλλη  μιλούν για μεγάλα έργα που εκτελούνται με συνδρομή της εταιρίας. Από την μία κατηγορούν δημόσια υπάλληλο επειδή αρνήθηκε να χειριστεί μηχάνημα (που δε είχε τα απαιτούμενα προσόντα για το χειρισμό του) και από την άλλη πλέκουν το εγκώμιο. Λεν ότι έχουν πέσει οι εισπράξεις των οφειλομένων και μετά από λίγο λεν ότι έχουν εισπραχθεί  1.100.000€ και πως η εταιρία  έχει χρήματα στα ταμεία της.
Για να μπορούν αυτοί οι κύριοι, να περηφανεύονται στους Κορινθίους  για τα κατορθώματά τους ως Δημοτική αρχή κάποιοι έχουν δουλέψει σκληρά και αυτοί οι κάποιοι  δεν είναι άλλοι παρά οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρονται με λόγια απαξιωτικά ( « ένας δουλεύει και δέκα κάθονται» κα).
Από την μία μας λένε ότι είναι πολυάριθμο το προσωπικό και πως δεν χρειάζονται άτομα και από τη άλλη ότι έχουν πάρει αποφάσεις για προσλήψεις , και οι οποίες θα υλοποιηθούν  σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αυξήσεις δόθηκαν για να καλυφθεί η αύξηση των εισφορών στον ασφαλιστικό φορέα (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ ) ή για επιβράβευση όπως επικαλείται ο Δήμαρχος .
Πολλές οι αντιφάσεις! 

Τελικά ας αποφασίσουν τι ισχύει.

Μέσα σε αυτούς που πήραν τις αυξήσεις  περιλαμβάνονται και αυτοί που αρνηθήκανε να αναλάβουν χρέη τεχνικού  ασφαλείας; Αν ναι τότε γιατί ο κ. Πνευματικός κατηγορεί τους άλλους εργαζόμενους;

Μιλούν για παχυλούς μισθούς με ανακρίβειες , ψεύδη και έντεχνες παρουσιάσεις, έχοντας μάλιστα οι ίδιοι  δώσει και αυξήσεις σε αυτούς με τους υψηλόμισθους που αναφέρονται. Παρουσιάζουν με έντεχνο τρόπο στοιχεία από μισθοδοσίες 6-7  υψηλόβαθμων στελεχών  της εταιρίας,  με σκοπό να διασύρουν όλους τους υπαλλήλους και να καταγραφεί  στη συνείδηση των πολιτών  ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ είναι το ρετιρέ της Κορινθίας.

Μεγάλο ατόπημα και θα κριθούν για την αξιοπιστία τους από τον Κορινθιακό λαό!

Αναφέρονται  στις παροχές σε είδος που δίδονται κατά καιρούς στους  εργαζόμενους . Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δε πρέπει και δεν είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν για τις συμβάσεις που έχουν συνυπογράψει οι Δήμαρχοι και μαζί τους ο κ. Πνευματικός. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι  κανενός Δήμου  και καμίας  ΔΕΥΑΚ όταν  το Δ.Σ. αποφασίζει να προσφέρει στους υπαλλήλους κάποιες παροχές. Η διοίκηση  αποφασίζει και  δίνει τις παροχές αυτές και οι  λόγοι για τους οποίους δίνονται αυτές οι παροχές είναι σε όλους γνωστοί.

Παρουσιάζεται ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ ζητούν αύξηση 600€ το μήνα. ΨΕΜΑ! Ουδέποτε έκαναν απεργία οι εργαζόμενοι για 600€ το μήνα .
Ψεύδονται επίσης  όταν διαδίδουν πως όλοι οι εργαζόμενοι ζητούν αναδρομικά 17.000€ και πως αυτό θα στοιχίσει κάποια εκατομμύρια στην εταιρία. Ελάχιστος  αριθμός εργαζομένων και έπειτα από  παρότρυνση του Δημάρχου, έχοντας μάλιστα δικασμένες αποφάσεις άλλων ΔΕΥΑ και  θετικές γνωμοδοτήσεις με το μέρος τους και τις οποίες είχε ζητήσει το συμβούλιο της ΔΕΥΑ, αποφάσισαν να  διεκδικήσουν  αναδρομικά που οι περισσότερες ΔΕΥΑ στην Ελλάδα έχουν δώσει. Ο ίδιος ο κ. Πνευματικός αν ενθυμούσαστε καλά προεκλογικά τάσσονταν με το πλευρό των εργαζομένων και ζητούσε από τον κ. Θωμαΐδη να τα καταβληθούν τα αναδρομικά  στους εργαζόμενους . Οι εργαζόμενοι σύρθηκαν στα δικαστήρια αν και υπήρχε θετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και τώρα τα ακούν! Η υπόθεση για όσους θέλουν να γνωρίζουν και να ενημερώνουν σωστά τους πολίτες αφορά ένα μικρό κομμάτι των εργαζομένων, τα δε ποσά που ακούγονται όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά χαρακτηρίζονται αστρονομικά! Λέγονται όμως όλα αυτά για  έναν και μοναδικό σκοπό για να ενισχύουν την κινδυνολογία περί διπλασιασμού της αξίας του νερού.  ΄

Συκοφαντίες, απειλές, χαφιεδισμός και λάσπη λοιπόν 
τα όπλα αυτών που επιμένουν να  αποπροσανατολίζουν, ελπίζοντας πως έτσι θα στρέψουν τους πολίτες 
εναντίον των εργαζομένων.

Δυστυχώς τα σοβαρά προβλήματα της ΔΕΥΑΚ. και των εργαζομένων σ’ αυτή  δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες μερικών. Έχουν πετάξει την μπάλα στη κερκίδα, υιοθετώντας  τακτικές που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Συνεχίζουν την τρομοκρατία, τις απειλές και την αδιάλλακτη στάση τους.

Ας αφήσουν λοιπόν τα διάφορα τερτίπια τους που στόχο έχουν να διασπάσουν την ενότητα των εργαζομένων, να τους φοβίσουν και να κάμψουν το ηθικό τους. Η συντριπτική πλειοψηφικά   των μελών του σωματείου  τάσσεται στο πλευρό του συνδικαλιστικού τους οργάνου, δηλώνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι και δυνατοί όσο ποτέ άλλοτε. Επιστρέφουν πίσω την λάσπη που δέχονται και συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Πρέπει να γίνει γνωστό σε  όλους αυτούς που νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο ότι:


Η σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη 
είναι  και πρέπει να είναι 
ο ένας και μοναδικός ο στόχος όσων διοικούν τη ΔΕΥΑΚ  
και όχι οι εργαζόμενοι !

Το παρακάτω απόσπασμα  είναι από  έγγραφο που απέστειλε σε ΜΜΕ το μέλος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ  της Ελλάδας Ιωάννης Βέντρας και απαντά στα λεγόμενα  του Δημάρχου κ. Πνευματικού περί ιδιωτικοποίησης .

«Η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που έχει ιδιωτικοποιήσει το νερό είναι η Μεγάλη Βρετανία με αρνητικές επιπτώσεις για τους πολίτες.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος προς εκμετάλλευση.  
Η εμπλοκή ιδιωτών στην επιχείρηση το μόνο που θα επιφέρει μακροπρόθεσμα είναι η αύξηση της τιμής του νερού, η υποβάθμιση της ποιότητας του καθώς και η υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών που προσφέρει η ΔΕΥΑ στους Δημότες.

Τα περί ιδιωτικοποίησης λοιπόν 
συνήθως υποκρύπτουν βόλεμα ημετέρων 
και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.»

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου