Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΕΥΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


 Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και την δημοτική του ομάδα γιατί εντελώς αναίτια με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στους εργαζόμενους, αποφάσισαν το κλείσιμο της ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και τη μεταφορά του αντικειμένου και των εργαζομένων στο Δήμο.
Ήταν τόσο ανήθικη η πράξη της που το ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους την Παρασκευή το μεσημέρι, 3 ημέρες πριν αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δικαιολόγησαν την απόφασή τους λέγοντας ότι η ΔΕΥΑΙ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ότι δεν θέλουν να επιβαρύνουν και άλλο τους δημότες με αύξηση του τιμολογίου. Προσπάθησαν να στρέψουν τους δημότες της Ιεράπετρας εναντίον των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ με το ψευδές επιχείρημα της μείωσης του τιμολογίου του νερού αν μεταφερθεί το αντικείμενο στο Δήμο.
Ο πραγματικός λόγος δεν είναι αυτός. Ο Δήμαρχος και η ομάδα του δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το σωματείο και τους εργαζόμενους και τους εκδικούνται μ’ αυτό τον αισχρό τρόπο.
Ήταν τόσο το μένος τους εναντίον των εργαζομένων που δεν τους σταμάτησε ούτε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αλλά και των εργαζομένων των ΔΕΥΑ Κρήτης που κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας και παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το σωματείο της ΔΕΥΑΙ συντόνισε την προσπάθεια και τον αγώνα που έγινε στον λίγο χρόνο που υπήρχε.
Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ.
Η Γενική Συνέλευση του σωματείου παρουσία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας αποφάσισε για συνέχιση του αγώνα με απεργία διαρκείας, κατάληψη των γραφείων της ΔΕΥΑΙ καθώς και μπλοκάρισμα με όλα τα μέσα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η προσπάθεια και αγώνας συνεχίζεται. 
04.01.10 ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου