Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 26-3-2010 στη Λάρισα σύσκεψη προέδρων σωματείων και της διοίκησης της ομοσπονδίας με μοναδικό θέμα τις ενέργειες και τις δράσεις του κλάδου για να μην ισχύσει η μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ.
Εξαρχής τέθηκε το ερώτημα αν τα μέτρα καλύπτουν τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ. Λαμβάνοντας υπόψη το στόχο των μέτρων που είναι η μείωση των ελλειμμάτων του κράτους καθώς και την διατύπωση του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα, είναι ριψοκίνδυνο να επιμείνει κανείς αν τα μέτρα ισχύουν για τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ. Λύση πιθανόν να δώσει ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών που θα εκδοθεί σύντομα. 
Αν ισχύσουν τα μέτρα τότε:
1. Καταργείται η συλλογική σύμβαση εργασίας για όσο χρόνο θα ισχύσει το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελληνικής οικονομίας.
2. Μειώνονται 7% οι αποδοχές εκτός από τα επιδόματα που συνδέονται με την οικογενειακή κατάσταση, την υπηρεσιακή εξέλιξη, καθώς και τα συνδεόμενα με το ανθυγιεινό ή επικίνδυνο της εργασίας τους και το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.  Η μείωση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1-01-2010.
3. Μειώνεται 30% το δώρο του Πάσχα, των Χριστουγέννων και το επίδομα άδειας.
Αυτές οι περικοπές θα στοιχίσουν στους εργαζόμενους από 2500 € έως 6000 € ανάλογα με τις συνολικές  αποδοχές του καθενός.
Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ θα πληρώσουν όσο κανείς άλλος αυτή την οικονομική κρίση, χωρίς να συμβάλουν στο παραμικρό στην μείωση των ελλειμμάτων του κράτους.
Από τη μείωση των δικών μας αποδοχών το κράτος θα έχει μειωμένα φορολογικά έσοδα και το ΙΚΑ λιγότερες εισφορές. Επομένως δεν θα έχει όφελος αλλά μεγαλύτερο κόστος.
Για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των μέτρων και στους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ αποφασίστηκαν στη σύσκεψη τα παρακάτω.
Τα σωματεία να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.
Να ενημερώσουν τους βουλευτές της περιοχής για να κάνουν παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Να ενημερώσουν τους φορείς της περιοχής.
Να αναδείξουν με οποιοδήποτε τρόπο το άδικο των μέτρων αν καλύψουν και εμάς.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να πραγματοποιήσει συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, με νομικούς καθώς και με την ΓΣΕΕ.
Αποκορύφωμα των παραπάνω ενεργειών μας θα είναι 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών 22-4-10, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00.
Η προσπάθεια και ο αγώνας μας για να έχει επιτυχία χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας.
Όλοι μαζί  να αποτρέψουμε την πολιτική λιτότητας.
Να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας.
Τίποτα δεν μας χάρισαν. Όλα τα κερδίσαμε με τους αγώνες μας.
Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. 31.03.2010

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου