Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Π.Ο.Ε. ΔΕΥΑ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ

Στα άδικα και αντικοινωνικά δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έρχεται να προστεθεί ένα εξίσου κοινωνικά άδικο νομοσχέδιο για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει τον χαρακτήρα του συστήματος και επιβάλει σκληρή λιτότητα στους συνταξιούχους της χώρας και στους μελλοντικούς συνταξιούχους μεταφέροντας μεγάλο βάρος στις νέες γενεές.
Το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας είναι ριζικά αντίθετο στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές.
Το πάρτυ επί των αποθεματικών επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας  του συστήματος οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους.
Τα συνδικάτα απορρίπτουν αυτό το Νομοσχέδιο και δίνουν την πρώτη αγωνιστική απάντηση με Γενική Απεργία στις 20 Μάη.
Να υπερασπίσουμε την κοινωνική ασφάλιση ως θεσμό αναδιανομής του εισοδήματος, ως θεσμό υπεράσπισης των φτωχών, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που κόπους μιας ζωής τους έχουν εναποθέσει στη σωστή λειτουργία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκτιμώντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική, καθολική και ενιαία, αποφάσισαν:
Α) Την προκήρυξη της πρώτης Γενικής απεργίας  την Πέμπτη 20/5 και την κλιμάκωση των αγωνιστικών, απεργιακών κινητοποιήσεων αμέσως μετά.
Β) Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων μετά από ενημερωτικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις της χώρας. 
Η ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης 20 Μάη και σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
ΠΟΕ ΔΕΥΑ 18/5/2010

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου