Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΓΣΕΕ: ΟΧΙ στην Αποσάθρωση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ (Πρόεδρος – Γεν. Γραμματέας – Τεχνικοί Σύμβουλοι) με το κλιμάκιο της «Τροίκας» (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ).
Η ΓΣΕΕ επέδωσε υπόμνημα με το οποίο εκφράζει τη ριζική διαφωνία της με τις προβλέψεις του επικαιροποιημένου μνημονίου αναφορικά με την απόκλιση και την κατίσχυση των επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας έναντι των κλαδικών και της ΕΓΣΣΕ.
Η Συνομοσπονδία ανέπτυξε και προφορικά τα ισχυρά νομικά και πολιτικά επιχειρήματα της καθιστώντας σαφές ότι η εμμονή σε οριζόντια νομοθέτηση απόκλισης και κατίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων θα επιφέρει μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και συγκρούσεις καθώς αποσαρθρώνει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθιστά την αγορά «ζούγκλα» και ως προς την εργασία και ως προς τον υγιή ανταγωνισμό και οδηγεί σε διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.
Η ΓΣΕΕ και όλες οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις εκτός των θεμάτων που αναδεικνύει η εφαρμογή όρων του μνημονίου σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων που υλοποιείται με τον προϋπολογισμό πρωτοφανούς λιτότητας, θέτει στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων της και το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων ενόψει των δράσεων και της Γενικής Απεργίας της 15ης Δεκεμβρίου 2010
Πηγή: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΣΕΕ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου