Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ


Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. 18.04.11

Κανένα εθνικό σχέδιο δεν μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας – και πολύ περισσότερο να έχει εθνική και κοινωνική στήριξη – αν συνεχιστεί η άνιση κατανομή των βαρών, η επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων ενώ οι υπεύθυνοι, οι έχοντες και κατέχοντες, εξακολουθούν να πίνουν «στην υγειά των κορόιδων».

Ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών είναι αναγκαίος αλλά η δημοσιονομική λιτότητα, οδηγεί σε λιτότητα όλη την οικονομία της χώρας με ένταση της ύφεσης η οποία έχει άμεσο αποτέλεσμα την εκτεταμένη ανεργία και την καταστροφή του κοινωνικού ιστού.

Με στόχο την επαναφορά των αποδοχών, την ενίσχυση των ανέργων, την ανάπτυξη για την καταπολέμηση της ανεργίας, την άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθωτούς που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, των διαθεσιμοτήτων και τη μείωση του πενιχρού εισοδήματος, την υπεράσπιση του Δημόσιου οικονομικού χώρου, των δικτύων και των υποδομών αλλά και των αδιαπραγμάτευτων κοινωνικών αγαθών (πχ. Νερό, ενέργεια κ.α.), το κίνημα των εργαζόμενων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους αγώνες.

Ο «στενός κορσές» του μνημονίου αποδεικνύεται όχι μόνο άδικος αλλά και αναποτελεσματικός. Μόνο αν ο δημοσιονομικός εξορθολογισμός συνδυαστεί με πολιτικές που θα καταστήσουν το δημόσιο χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο υπάρχει ελπίδα. Στο ζήτημα αυτό οι ευθύνες της Ευρώπης και των συντηρητικών πολιτικών της είναι δεδομένες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου