Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/9/2011

Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας έρχεται να προστεθεί στα όσα επώδυνα για τους εργαζομένους και αναποτελεσματικά για την έξοδο της χώρας από την κρίση μέτρα της κυβέρνησης και θεωρείται βέβαιο πώς θα οδηγήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς στην κατάρρευση της απασχόλησης που σήμερα βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση».

Η κατ’ απαίτηση της Τρόικας απόφαση της κυβέρνησης για τη συγχώνευση-κατάργηση Οργανισμών και φορέων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αντί να οδηγεί σε παραγωγική εύρυθμη λειτουργική ανασυγκρότηση του Δημοσίου, αντιθέτως, κατεδαφίζει κάθε κοινωνική και παραγωγική δραστηριότητα, εκτινάσσοντας στα ύψη την ανεργία και διευρύνοντας το χάσμα της κοινωνικής συνοχής.

Η επέκταση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας στους Ο.Τ.Α. και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Αν και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Καστανίδης διέψευσε τον Υφυπουργό του και δήλωσε ότι δεν θα ισχύει η εργασιακή εφεδρεία στους ΟΤΑ και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, δεν τους πιστεύει πλέον κανείς. 

Η  Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α. είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις αδιέξοδες αυτές πολιτικές, που το μόνο τους αποτέλεσμα είναι να συνθλίβουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, να οδηγούν σε χρεοκοπία τους μισθωτούς και να αποδυναμώνουν το κράτος. Στην πρωτοφανή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες εργαζόμενοι, εξαιτίας της πολιτικής του μνημονίου, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εργασιακή εφεδρεία, η οποία βέβαια αποτελεί τον προθάλαμο της ανεργίας και μαζικών απολύσεων.

Θα πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση πώς αντί να εξωθεί σε απόλυση χιλιάδες εργαζομένους και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό όφελος είναι καιρός να προωθήσει αναπτυξιακά μέτρα με την ανασυγκρότηση υπηρεσιών και οργανισμών και αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού τους.

            Οι ΔΕΥΑ μετά τις συγχωνεύσεις έχουν ελάχιστο προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών.  Οι ανάγκες των ΔΕΥΑ απαιτούν προσλήψεις τακτικού προσωπικού και όχι απολύσεις. 

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα μεταβεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες  και θα πραγματοποιήσει  μέχρι και κατάληψη των γραφείων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών αν δεν την δεχθούν και δεν πάρουν θέση για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο που προτίθενται να εφαρμόσουν. Ταυτόχρονα θα γίνουν συναντήσεις με τους γραμματείς των κομμάτων και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους στη Βουλή.  

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ θα αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο και μέσον τις αυθαίρετες και αντικοινωνικές ρυθμίσεις των «εφεδρειών» των απολύσεων και των «μισθολογίων πείνας» που τους προορίζουν. Η κυβέρνηση και η τρόικα θα βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συντεταγμένα θα αντιδράσουν σ’ αυτή την προοπτική. 

ΠΟΕ ΔΕΥΑ 22.09.11

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου