Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΕ ΔΕΥΑ: ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

            Σε όλη την Ευρώπη, στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους, ασκούνται οι πιο σκληρές, αδίστακτες και εξοντωτικές Νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Οι οικονομικά ισχυροί, αυτοί που πλούτισαν στις πλάτες μας και θέλουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους, αντιμετωπίζουν τα πάντα σαν «αριθμούς» οδηγώντας ολόκληρους λαούς  στην φτώχεια, την εξαθλίωση, στην ανεργία.

Παρά το γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες άδικες και αντεργατικές πολιτικές αποδείχτηκαν ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ, η νέα Κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει τις ίδιες αυτές αναποτελεσματικές πολιτικές.

 Ο προϋπολογισμός του 2012 που διαμορφώθηκε κατ’ επιταγή και απαίτηση των Τροϊκανών και κατατέθηκε για ψήφιση στη βουλή, αντί να είναι ένα εργαλείο που θα οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη και ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, είναι ένας ακόμη προϋπολογισμός πρωτοφανούς και σκληρής λιτότητας.

Η εμμονή στην αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή των φοροεπιδρομών και των αντεργατικών ρυθμίσεων που ανατρέπουν και καταργούν κατακτήσεις χρόνων, θα οδηγήσει την οικονομία σε πιο βαθειά ύφεση και την Ελληνική κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα, με τη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του μεγαλύτερου τμήματος του ελληνικού πληθυσμού.

Παράλληλα περιλαμβάνουν στον προϋπολογισμό μεγάλα κονδύλια από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των ΔΕΚΟ. Παραδίνουν όλο το δημόσιο πλούτο στους ιδιώτες, οδηγούν στον αφελληνισμό της οικονομίας μας, αδιαφορώντας πλήρως για το μοναδικό και αναντικατάστατο κοινωνικό έργο και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που προσφέρουν οι εταιρείες αυτές.

Γι’ αυτό και σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, είναι επιβεβλημένος ο αγώνας μας για την διατήρηση του θεσμικού πλαισίου των ΔΕΥΑ που κατοχυρώνει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του νερού.

            Συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε όλες τις νομοθετημένες φοροεπιδρομές και τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περικόπτουν τους μισθούς μας και ανατρέπουν και καταργούν κατακτήσεις χρόνων, όπως τις ΣΣΕ, οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αντιδρούμε σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές. 
Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου.

Αγωνιζόμαστε και λέμε :

Όχι στις εφεδρείες – απολύσεις – στην κατάργηση κενών θέσεων εργασίας στις ΔΕΥΑ

Όχι στην κατάργηση των ΣΣΕ.

Όχι στις βάρβαρες περικοπές των μισθών.

Όχι στη νέα φοροεπιδρομή.

Όχι στην ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ των εργασιακών – οικονομικών ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Όχι στα δεσμά των μνημονίων.

Όχι στο ξεπούλημα των 
δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

& ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
 
 
28.11.11

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου