Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ


Την Τρίτη 1-12-09 το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη για να διαμαρτυρηθεί στην πρόθεση της Κυβέρνησης για μείωση της κρατικής επιχορήγησης στις ΔΕΥΑ, όπως αποτυπώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Στον προϋπολογισμό του 2009 υπήρχε πίστωση 36,6 εκ. ευρώ για τις ΔΕΥΑ και διατέθηκαν τελικά 33 εκ. ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό του 2010 υπάρχει πίστωση 23 εκ. ευρώ !!!
Προκύπτει μείωση 37% από τον προηγούμενο χρόνο.

Καταγγείλαμε την πρόθεση του Υπουργείου ως απαράδεκτη.

Δεν είναι δυνατόν οι ΔΕΥΑ να πληρώσουν ένα τόσο βαρύ τίμημα για την ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας. Δεν φτάνει που από το 1992 δεν έγινε καμία αύξηση αυτού του πόρου όπως ο νόμος επιβάλει με αύξηση 10% κάθε έτος, αντίθετα μειώνεται κατά 37%.
Με μαθηματική ακρίβεια οι ΔΕΥΑ οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό με τραγικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους. Θα κινδυνεύσουν με κλείσιμο και απόλυση των εργαζομένων αρκετές μικρές επιχειρήσεις που στηρίζονται αποκλειστικά σ’ αυτό τον πόρο. Αν προσθέσουμε και την πρόθεση των περισσοτέρων ΔΕΥΑ να μην αυξήσουν το τιμολόγιο εντός του 2010 λόγω οικονομικής κρίσης και προεκλογικής περιόδου τότε το οικονομικό πρόβλημα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχθούν αυτή την κατάσταση.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε από κοινού με τους Δημάρχους ή και από μόνοι μας αν χρειασθεί.
Ζητήσαμε από τον Υφυπουργό την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Έδειξε αρκετά προβληματισμένος από την περιγραφή της κατάστασης που αναφέραμε και από τις επιπτώσεις που θα προκύψουν.Μας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα επανεξετάσει το θέμα και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να διορθώσει την αδικία, με αύξηση του ποσού. Ζήτησε να συναντηθούμε ξανά για να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα και αιτήματα των ΔΕΥΑ.

Ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος η Ομοσπονδία θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις της.
Επιστολή διαμαρτυρίας επιδόθηκε και στον Υπουργό οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

04.12.09 Π.Ο.Ε Δ.Ε.Υ.Α.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου