Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η 3ωρη στάση εργασίας των ΔΕΥΑ είχε μεγαλη επιτυχία!
Ο  Υφυπουργός Εσωτερικών αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα μας, πιστεύει πως οι ΔΕΥΑ έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα με τις συνενώσεις που θα πραγματοποιηθούν με το σχέδιο Καλλικράτης

Δελτίο τύπου ΠΟΕ ΔΕΥΑ 3-3-10
Η 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία στις 26-2-2010 είχε μεγάλη επιτυχία. Μεγάλη συμμετοχή είχε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με κύριο αίτημα όχι στο κλείσιμο των ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και Μεγάρων.
Επιτροπή αποτελούμενη από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους των σωματείων Ιεράπετρας και Μεγάρων συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο που έχει την αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η επιτροπή του ζήτησε να επιλυθούν άμεσα προβλήματα του κλάδου όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την τελευταία περίοδο. Επέμενε στην πολιτική παρέμβαση για να μη κλείσουν οι ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και Μεγάρων, στην επίλυση οικονομικών προβλημάτων των ΔΕΥΑ και στη πλήρη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.
Ο κ. Υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα μας, πιστεύει πως οι ΔΕΥΑ έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα με τις συνενώσεις που θα πραγματοποιηθούν με το σχέδιο Καλλικράτης.
Είναι αντίθετος με το κλείσιμο των ΔΕΥΑ, εξέφρασε την επιθυμία ενίσχυσης τους και ζήτησε από τους Νομικούς Συμβούλους την εξειδίκευση των προτάσεων.
Απαιτήσαμε οι προτάσεις μας να περάσουν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση.
Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας για βιώσιμες ΔΕΥΑ και πλήρη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας θα συνεχιστούν.
Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην 3ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδειξαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το μέλλον της εργασίας τους στις ΔΕΥΑ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου