Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

24ωρη Απεργία την Τετάρτη 
και 
3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή.

Τετάρτη 24/2/2010 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.
Παρασκευή 26/2/2010 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη  συμμετοχή όλων των Δ.Σ. των σωματείων ΔΕΥΑ από όλη την Ελλάδα. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διεκδικούμε :

1. Ανάκληση της απόφασης κλεισίματος των ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και Μεγάρων.
2. Η χρηματοδότηση από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους για την   
κατασκευή των έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών να γίνεται μόνο μέσω ΔΕΥΑ και χωρίς ίδια οικονομική συμμετοχή.
3. Για το κλείσιμο ΔΕΥΑ να απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία των ¾ του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι απλή πλειοψηφία που ισχύει σήμερα.
4. Σε περίπτωση κλεισίματος των ΔΕΥΑ το προσωπικό να μεταφέρεται εκτός από τον οικείο δήμο και σε υπηρεσίες της νομαρχιακής και περιφερειακής διοίκησης.
5. Εφαρμογή του νόμου 2065/92 που αναφέρει ότι το ποσό της κρατικής επιχορήγησης στις ΔΕΥΑ αυξάνει 10% κάθε χρόνο.
6. Μείωση τιμολογίου της ΔΕΗ.
7. Αυστηρή εφαρμογή του άρθρου 25 του νόμου 1069/80 που υποχρεώνει τα Δ.Σ. των ΔΕΥΑ να καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα της επιχείρησης.
8. Κίνητρα για παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες καθώς και διαχείριση φυσικού αερίου.
9. Μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια των ΔΕΥΑ (οι δήμοι που εκδίδουν τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης δεν υποχρεούνται να χρεώνουν ΦΠΑ).

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου