Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ MEGA

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε από το δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι στη ΔΕΥΑ Καβάλας προσαυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων το 2010 κατά 31% σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα.
Είναι κακόβουλο ψέμα που στην ουσία στρέφεται εναντίον των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας διότι η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΔΕΥΑ Καβάλας είναι ίδια με την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ομοσπονδία μας.Ενημερώνουμε όλους αυτούς ότι οι εργαζόμενοι σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, όχι μόνο δεν είχαν αύξηση το 2010 αλλά αντίθετα έχουν περικοπές των μισθών τους έως 22% σύμφωνα με το νόμο 3833 και 3845 του 2010, παρόλο που η μισθοδοσία μας δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Η προσαύξηση που αναφέρει η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας της ΔΕΥΑ Καβάλας είναι το επίδομα θέσης που λαμβάνουν οι διευθυντές και προϊστάμενοι. Αυτό το επίδομα δίνεται από το 1996 που υπογράφτηκε η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας στις ΔΕΥΑ.
Η Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο όλους αυτούς που πιθανόν εσκεμμένα παραπληροφορούν τους πολίτες στοχοποιώντας τους εργαζόμενους και την ΔΕΥΑΚ.
Ζητάμε από το MEGA να επανορθώσει λέγοντας την αλήθεια στους τηλεθεατές του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΔΕΥΑ 06.12.10

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου