Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

11 Μάη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Oι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίζονται καθώς εντείνονται οι αντεργατικές επιθέσεις κατά των βασικών και θεμελιακών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις, οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των λεγόμενων αγορών και οι Νεοφιλελεύθερες συνταγές των Ευρωπαίων ηγετών οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία βαθύτερα στην κρίση, στην ύφεση, στα αδιέξοδα και στην ανεργία.
Απεργούμε και διεκδικούμε αποδέσμευση από τα δεσμά και τις προβλέψεις του Μνημονίου.
Αντιπαλεύουμε τον Νεοφιλελευθερισμό και τις συνταγές εκποίησης των πλέον παραγωγικών και κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Δημοσίου που αποτελούν το μοναδικό εργαλείο άσκησης εθνικής αλλά και κοινωνικής πολιτικής.
Διαφωνούμε και αντιδρούμε στο υπό κατάρτηση σύμφωνο «σταθερότητας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο επιχειρεί να επιβάλει τη μόνιμη λιτότητα, ανεργία και εξαθλίωση όλων των ευρωπαίων πολιτών εφαρμόζοντας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τον άκρατο Νεοφιλελευθερισμό ως αντίδοτο στην κρίση.

ΑΝΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Ανεργία, οι απολύσεις, τα 4ημερα και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων αυξάνονται δραματικά ως αποτέλεσμα της βαθύτατης ύφεσης στην οικονομία, αλλά και γιατί οι γνωστοί «αετονύχηδες» επιχειρηματίες, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία και την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών, αλωνίζουν ανενόχλητοι, απολύοντας εργαζόμενους, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία. Ενώ η κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους αδύναμους ταυτίζεται με τους ισχυρούς.
Απαιτούμε: 
 • Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας!
 • Αυστηρά και παραδειγματικά μέτρα κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των παραβιάσεων της Εργατικής Νομοθεσίας.
 • Αναπτυξιακά - επενδυτικά μέτρα για τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας με πλήρη μοιβή και ασφάλιση.
 • Ενίσχυση και επιτάχυνση των δημόσιων επενδύσεων κοινωνικών και κοινωφελών έργων, ώστε να ενεργοποιηθεί ο κατασκευαστικός τομέας.
 • Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Κράτους.
 • Ενίσχυση και διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ - ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ - ΕΣΟΔΑ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Συνεχίζεται ανενόχλητα το μεγάλο πάρτυ της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην έφθασε η χώρα στο «πάτο του βαρελιού» και δεν λαμβάνονται σοβαρές και αποτελεσματικές πολιτικές αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Σε κάθε περίοδο είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να πληρώνουν φόρους μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ενώ οι λεγόμενοι «ξύπνιοι» να φοροδιαφεύγουν, να φοροκλέπτουν και να μην καταβάλουν ούτε τον εισπραχθέντα ΦΠΑ. Πολύ περισσότερο σήμερα που τα ελλείμματα και το χρέος αυξάνονται και ο λογαριασμός δεν βγαίνει, παρά τις αιματηρές και εξοντωτικές περικοπές μισθών και συντάξεων. Γι ‘αυτό ετοιμάζεται νέα φοροεπιδρομή και λιτότητα κατά των μόνιμων «υποζυγίων», των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Οι προνομιούχες οικονομικές ομάδες, οι αεριτζήδες επιστήμονες της φοροκλοπής «επενδύουν» σε κότερα, πισίνες, υπερπολυτελή αυτοκίνητα, βίλλες, τζόγο, χρηματιστήρια και ΠΑΕ τα «κοπιαστικά τους κέρδη» και την ίδια ώρα αντιμετωπίζονται ως ΑΠΟΡΟΙ από την εφορία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς!
Τα κυκλώματα και τα καρτέλ στα καύσιμα, την Υγεία, τις εισαγωγές και την εμπορία αγροτικών και βασικών καταναλωτικών προϊόντων, κερδοσκοπούν και βουλιάζουν την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία και οδηγούν τους εργαζόμενους της χώρας στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Απαιτούμε: 
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα είσπραξης φόρων, ΦΠΑ και ασφαλιστικών οφειλών με αυστηρές ποινές και τη ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσιών για την άμεση εξόφληση των καταχρασθέντων ποσών.
 • Αυστηρή εφαρμογή των τεκμηρίων πολυτελούς διαβίωσης και εφαρμογή του πόθεν έσχες για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.
 • Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των Μονών.
 • Διπλασιασμό της φορολόγησης των εξωχώριων εταιρειών (off shore), των χρηματιστηριακών
 • δραστηριοτήτων και του τζόγου (καζίνο, τυχερά παιχνίδια κ.λπ.).
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροκλέπτες, οι καταχραστές του δημόσιου πλούτου και οι «επενδυτές» του τζόγου.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι ΣΣΕ αποτελούν τη βασική και αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των εργαζομένων γι’ αυτό και δεν θα νεπιτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης και ακύρωσής τους.
Η λυσσαλέα επίθεση κατά του θεσμού των ΣΣΕ από τους θιασώτες της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς» (Βιομήχανους και Τραπεζίτες) στοχεύει στην υποταγή των εργαζόμενων και της κοινωνίας στα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα και κέρδη.
Στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» της Ελληνικής οικονομίας απαιτούν και επιβάλλουν τις ατομικές και προφορικές συμβάσεις που οδηγούν στην εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων καθώς και τη χρεοκοπία των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά και αντιδρούμε δυναμικά στις προσπάθειες κατάργησης των ΣΣΕ και των εργατικών δικαιωμάτων:
Απαιτούμε την υπογραφή, την εφαρμογή και την επέκταση των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, το σεβασμό και την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Πλήρης εργασία με πλήρη αμοιβή και ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
Καμία μείωση μισθών και ημερομισθίων καμιά περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΒΑΕ

 • Άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης Σύνταξης ειδικότερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους 
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων (όρια ηλικίας, ποσοστά σύνταξης κ.λπ.) του Νόμου 3863/10 και των προηγούμενων αντιασφαλιστικών διατάξεων
 • Διεύρυνση και ενίσχυση του θεσμού των ΒΑΕ 
 • Ενίσχυση του θεσμού των επικουρικών συντάξεων με άμεση καταβολή ΟΛΩΝ των οφειλομένων ποσών στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ 
 • Πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας 
 • Επιστροφή όλων των ληστευθέντων ποσών των δομημένων ομολόγων
 ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΚΟ

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης και οι απαιτήσεις του Μνημονίου και των Τροϊκανών για την άμεση και την όσο-όσο εκποίηση των ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής ωφέλειας με την ταυτόχρονη εκχώρηση του management, μας βρίσκει ριζικά και κατηγορηματικά αντίθετους. Μια τέτοια πολιτική αποδυναμώνει το ρόλο του Κράτους παραδίδοντας κερδοφόρες δραστηριότητες του δημοσίου στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των ιδιωτών, και τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να μην υποχωρήσει στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων-δανειστών, χαρίζοντας τους τις χρυσοφόρες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος. 

Όλοι μαζί μπορούμε 
 • Να ακυρώσουμε τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές 
 • Να επιβάλουμε το σεβασμό και την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας 
 • Να αποκρούσουμε τις πολιτικές του Νεοφιλελευθερισμού
Όλοι μαζί στην Απεργία και τον Αγώνα

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου