Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μαρινάκης: Παράλογοι μισθοί σε Δημόσιο, όχι σε ΔΕΥΑ

Για πλασματική εικόνα που δημιουργείται από τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα «golden boys» των δημοτικών κάνει λόγο σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Ρεθύμνου και πρόεδρος της Ένωσης ΔΕΥΑ Γιώργος Μαρινάκης.

Σημειώνει δε πως οι ΔΕΥΑ δεν «αντλούν» τα χρήματά τους από τους δήμους αλλά από τα ανταποδοτικά τέλη απ' όπου και μισθοδοτούνται οι υπαλληλοί τους,  διευκρινίζει πως κάποιοι υπέρογκοι μισθοί είναι με τοπικές συμφωνίες και με βάση ιδιωτικοικονομικά κριτήρια, προσθέτοντας πως παραλογισμός στους μισθούς υπάρχει στο δημόσιο τομέα και όχι στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιώργου Μαρινάκη έχει ως εξής:

Κύριε πρόεδρε, πώς σχολιάζετε τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια για τους μισθούς των υπαλλήλων στις δημοτικές επιχειρήσεις;

Η εικόνα που δημιουργείται είναι πλασματική, αφενός διότι υπάρχουν «κόκκινοι» δήμοι που έχουν υγιείς ΔΕΥΑ ή «πράσινοι» δήμοι που δεν έχουν, και αφετέρου διότι οι μισθοί των υπαλλήλων στις επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης είναι κλαδικές και δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και στο υπόλοιπο δημόσιο.

Δηλαδή, δεν υπάρχουν υπέρ το δέον υψηλόμισθοι αμειβόμενοι στις ΔΕΥΑ;

Στις ΔΕΥΑ αυτό το φαινόμενο είναι κατ' εξαίρεση και γίνεται με τοπικές συμφωνίες και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σε σχέση με το δημόσιο τομέα που ο παραλογισμός στις αμοιβές των υπαλλήλων είναι δεδομένος, καθολικός και δομικός, και μάλιστα είναι αυτός που επηρεάζει άμεσα τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μπορώ να πω, για παράδειγμα, πως έγινε επικαιροποίηση των συμβάσεων σε δημόσιο οργανισμό και ο φύλακας εξακολουθεί να παίρνει 81.000 ευρώ.

Από πού πληρώνονται δηλαδή οι υπάλληλοι των ΔΕΥΑ;

Οι υπάλληλοι των ΔΕΥΑ πληρώνονται μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και έχουν δικό τους ταμείο. Η ΔΕΥΑ δεν έχουν καμία σχέση με τους δήμους. Πέραν αυτού, η φύση της δουλειάς των υπαλλήλων στις ΔΕΥΑ είναι εξοντωτική και απέχει κατά πολύ από μια θέση υπαλλήλου γραφείου.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου