Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
20.07.11

Πριν λίγες ημέρες στάλθηκε στις ΔΕΥΑ από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επιστολή που υπογράφει ο κ. Ρόβλιας (Υφυπουργός) και ζητά μισθολογικές καταστάσεις των εργαζομένων.

Η κίνηση αυτή από πλευράς υπουργείου θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία και είναι προάγγελος δυσμενών πιθανών εξελίξεων σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ και η μισθοδοσία τους έχουν τεθεί στο στόχαστρο πολλών μέσων ενημέρωσης (εφημερίδων, blocs κ.α.) τις τελευταίες ημέρες.

Η δημοσιότητα και η διάσταση που έχει πάρει το θέμα των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η κίνηση της ΕΥΔΑΠ να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα μέσω της θυγατρικής εταιρείας «ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ» κρύβει ιδιωτικά συμφέροντα και έχει την στήριξη υπουργών της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ στεκόμαστε εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια γι αυτό και οι κύκλοι αυτοί προσπαθούν να μας εκθέσουν στην κοινή γνώμη με ανακριβή στοιχεία και χυδαία δημοσιεύματα. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.

Ήδη πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ρόβλια και του ζητήσαμε συνάντηση για να διερευνήσουμε τις προθέσεις του.

Η όποια προσπάθεια από πλευράς υπουργείου να κινηθεί σε μειώσεις αποδοχών θα μας βρει όλους δυναμικά απέναντι. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
20.07.11

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 7-7-2011 με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση) κ. Κουκουλόπουλο, του καταθέσαμε τα αιτήματα της Ομοσπονδίας που αφορούν τους εργαζόμενους και τις ΔΕΥΑ.

Ο κ. Υφυπουργός πρότεινε να μας συναντήσει μαζί με το προεδρείο της ΕΔΕΥΑ όπως και πράγματι έγινε στις 14-7-2011.

Οι προτάσεις και τα αιτήματα που κατατέθηκαν και συζητήθηκαν είναι:

  1.     Σε περίπτωση που κλείσει μία ΔΕΥΑ όλο το προσωπικό να μεταφέρεται αυτοδίκαια στο δήμο με τα ίδια δικαιώματα.
  2.     Για το κλείσιμο μιας ΔΕΥΑ να απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία ¾  του δημοτικού συμβουλίου.
  3.     Να μην εγκρίνεται έργο του ΕΣΠΑ για ύδρευση αποχέτευση σε δήμους που δεν έχουν ΔΕΥΑ, εφαρμόζοντας το νόμο 1069/80, άρθρο 13.
  4.     Απελευθέρωση των προσλήψεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ορισμένου χρόνου.
  5.     Περιορισμός της επεκτατικής πολιτικής της ΕΥΔΑΠ που με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας «ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ» προσπαθεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.
  6.     Εφαρμογή του νόμου 2065/92, άρθρο 43 για την επιχορήγηση των ΔΕΥΑ από το κράτος.
  7.     Αναστολή του ελέγχου των ΔΕΥΑ από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  8.     Ρύθμιση των δανείων που έχουν συνάψει οι ΔΕΥΑ.
  9.     Αναγνώριση του περιβαλλοντολογικού και αναπτυξιακού ρόλου των ΔΕΥΑ ώστε να είναι επιλέξιμες σε προγράμματα και δράσεις αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Τα παραπάνω θέματα όπως και το 80% στα τέλη ύδρευσης–αποχέτευσης, το θέμα «Διαύγεια», το καθεστώς προμηθειών κ.α. συζητήθηκαν επίσης στη συνάντηση.

Είναι πρώτη φορά που ελπίζουμε βάσιμα ότι θα λυθούν αρκετά από τα αιτήματα και προβλήματα που ταλανίζουν ΔΕΥΑ και εργαζόμενους.

Ο κ. Κουκουλόπουλος διετέλεσε 5 τετραετίες δήμαρχος καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ γνωρίζοντας έτσι πολύ καλά τα προβλήματα του κλάδου.

ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου