Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.10.11

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των σωματείων στις περιφερειακές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν.  
Η ανησυχία, η ανασφάλεια και η οργή των συναδέλφων εκφράστηκε πολύ έντονα σε όλες τις συσκέψεις. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις περικοπές των μισθών και την εργασιακή εφεδρεία είναι η ταφόπλακα των δικαιωμάτων μας που χρόνια αγωνιστήκαμε και κατακτήσαμε.

Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση ισχύουν και για τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ. Η εργασιακή εφεδρεία και οι μειώσεις αποδοχών θα εφαρμοστούν και θα στοιχίσουν πολύ περισσότερο στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ. Οι αποδοχές μας θα μειωθούν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 35%. Στην εφεδρεία και στη συνέχεια στην απόλυση θα οδηγηθούν πολλοί εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ.

Ο οδοστρωτήρας του μεσοπρόθεσμου έρχεται να ισοπεδώσει όλα τα δικαιώματα εργαζομένων – συνταξιούχων και ανέργων.

Η κυβέρνηση υποχωρεί και παραχωρεί όλα όσα ζήτησαν οι Τροϊκανοί.

Στο λεξιλόγιο της δεν υπάρχει η λέξη ΟΧΙ στις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών.

Υπάρχει μόνο το ΝΑΙ στην περικοπή – κατάργηση εργασιακών κεκτημένων.

Καταργεί το εργατικό δίκαιο.

Καταργεί το Σύνταγμα.

Καταργεί τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Καταργεί το δικαίωμα στη ζωή χιλιάδων εργαζομένων «Ινδοποιώντας» αμοιβές και εργασιακές σχέσεις.

Οι εργαζόμενοι όλοι μαζί με τον αγώνα μας θα προβάλουμε το ΟΧΙ που αρμόζει σε αυτές τις πολιτικές.

Δεν θα επιτρέψουμε η πατρίδα μας να μετατραπεί σε «Ινδία» της Ε.Ε.

Δεν θα επιτρέψουμε την πλήρη εξαθλίωση μας.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μαζικά με αμείωτη ένταση μέχρι την πλήρη ανατροπή αυτών των πολιτικών.


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο στις 14-10-2011 στο ξενοδοχείο «STANLEY» στην Αθήνα.

Το συνέδριο θα αποφασίσει τον προγραμματισμό δράσης και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Μέχρι να αποφασισθούν οι κινητοποιήσεις από το συνέδριο η Ομοσπονδία συμμετέχει με απόφαση του Δ.Σ. στις κινητοποιήσεις που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου συμμετέχουμε στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11:30 έως το τέλος του ωραρίου που πραγματοποιούν όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με κυρίαρχο σύνθημα:  ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΙΣ  ΝΕΕΣ  ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ  ΣΕ  ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.

Συμμετέχουμε επίσης στη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 19 Οκτωβρίου 2011. Η απεργία αυτή πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο απεργιακό γεγονός με ειδικό πολιτικό βάρος και σημασία.

Ο αγώνας είναι η μοναδική διέξοδος στη σημερινή κατάσταση που δεν αφήνει καμία ελπίδα για το μέλλον των εργαζομένων και της κοινωνίας.  

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου