Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

48ωρη Γενική Απεργία 19 - 20 Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους τους άνεργους και τους συνταξιούχους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19 και ΠΕΜΠΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, για να περιφρουρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, που στοχοποιούνται και εκτελούνται.

Κυβέρνηση και Τρόικα με τα νέα μέτρα για τον ιδιωτικό, δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, με τις δραματικές περικοπές μισθών, τις εφεδρείες-απολύσεις, την φοροεπιδρομή, τώρα προωθούν και την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ενώ έφτασαν στο σημείο να στοχοποιούν ακόμη και την ΕΓΣΣΕ.

Αποφάσεις και μέτρα που αν υλοποιηθούν θα εντείνουν ακόμη περισσότερο την ύφεση θα μειώσουν
ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων θα μεγαλώσουν τη λίστα των ανέργων, θα διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα δημόσια αγαθά και τις δραστηριότητες του κράτους χωρίς ταυτόχρονα να λύνουν κανένα πρόβλημα της οικονομίας, του χρέους και της χώρας.

Με μια δογματική εμμονή κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την στοχοποίηση και ενοχοποίηση των εργαζομένων σε οργανισμούς και φορείς του δημοσίου αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα για να εξασφαλίσουν τα τοκογλυφικά δάνεια για να «εξευμενισθούν» οι αγορές οδηγώντας τη χώρα πιο βαθιά στο λαβύρινθο της κρίσης και των αδιεξόδων.

Η Νεοφιλελεύθερη συνταγή των διαδοχικών μνημονίων αντί να λύνει βαθαίνει και διευρύνει την κρίση στην κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα.
 
Αφαιρώντας πόρους και εισοδήματα από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την οικονομία εκτοξεύουν την ανεργία, το χρέος και τα αδιέξοδα της κοινωνίας.

Οι ανάλγητες εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών, η προστασία και διεύρυνση των δικών τους κερδοσκοπικών συμφερόντων (δανείζονται με 1,5% και μας δανείζουν με 6%), έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο, έχουν αγγίξει τα όρια της αυτοκαταστροφικής παραφροσύνης, διάλυσης τους εργασιακού και κοινωνικού ιστού στη χώρα μας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας με μια φωνή απαιτούν:

  • Να αποσυρθούν τα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ!
  • Να ακυρωθούν τώρα οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για την αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυσης των επιχειρησιακών καθώς και τα μέτρα της εφεδρείας = ανεργίας.
  • Να ακυρωθεί κάθε σκέψη για κρατική παρέμβαση στο θεσμό των ΣΣΕ και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η
  • ανάπτυξη, η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
  • Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ! Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό.
  • Να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες!
  • Να δοθεί τέλος στις απολύσεις, τη στοχοποίηση, την ενοχοποίηση των εργαζομένων, την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.

Με αυτά τα μέτρα και αυτές τις πολιτικές εξοντώνονται οι εργαζόμενοι, διευρύνεται η κοινωνική κρίση, βαθαίνει η ύφεση και πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία.
Να προωθηθούν αναπτυξιακές πολιτικές, να ενισχυθούν τα εισοδήματα
Απεργούμε - Απαιτούμε - Διεκδικούμε:
Να μπει οριστικό τέλος στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα, εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει την κοινωνία

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τις 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ των συνδικάτων 
στις 19& 20 Οκτωβρίου


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου