Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.: Νέα - Ανακοινώσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ10.11.11

Με τη ψήφιση πρόσφατα του νόμου 4024/2011 προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στις ΔΕΥΑ για την εφαρμογή του. Ήδη σε πολλές ΔΕΥΑ άρχισαν να επεξεργάζονται μισθοδοσίες ερμηνεύοντας το νόμο εντελώς αυθαίρετα.
Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη και καλεί τα σωματεία να αντιδράσουν άμεσα στην εφαρμογή του νόμου για δύο λόγους.
Πρώτον γιατί αμφισβητούμε ότι ο νόμος για τις περικοπές μισθών και την εργασιακή εφεδρεία ισχύει για τις ΔΕΥΑ και δεύτερον αν ισχύσει δεν διευκρινίζεται ο τρόπος εφαρμογής του.
Άποψη της ομοσπονδίας είναι ότι ο νόμος δεν ισχύει για τους εργαζόμενους  στις ΔΕΥΑ γιατί η επικεφαλίδα του άρθρου 31 αναφέρει «αναλογικές ρυθμίσεις για νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα». Επομένως ο νόμος ισχύει για όλα τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που αναφέρονται στο άρθρο 31 εκτός και αν έχουν εξαιρεθεί με νόμο από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως συμβαίνει με τις ΔΕΥΑ (νόμοι 1622/86 άρθρο 48 παρ. 4, νόμος 1892/90 άρθρο 51 παρ. 1ε και Π.Δ. 410/96 άρθρο 291 παρ. 9). Επίσης η Ομοσπονδία αμφισβητεί την ερμηνεία εφαρμογής των διατάξεων αυτών.
 Μέχρι να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος που να αναφέρει ρητά ότι και οι ΔΕΥΑ ανήκουν στις διατάξεις του άρθρου 31 και 34 του νόμου 4024/2011 καθώς και τον τρόπο εφαρμογής, τα σωματεία να μην δεχθούν σε καμιά περίπτωση περικοπές μισθών και ένταξη εργαζομένων σε εργασιακή εφεδρεία.
 
ΠΗΓΗ:ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου