Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Στα σπίτια μας άρχισαν να φθάνουν τα επαίσχυντα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ. Και μας λένε ότι αν δεν το πληρώσουμε θα μας κόψουν το ρεύμα, θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Ακόμα ένας εκβιασμός.
Ταυτόχρονα οι μισθοί μας μετά και την εφαρμογή του Ν. 4024/2011 μετατρέπονται σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης.
Αν σήμερα υποκύψουμε και δεχτούμε αδιαμαρτύρητα ότι μας επιβάλουν, είναι βέβαιο ότι αύριο θα έρθουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, θα μας επιβάλουν μεγαλύτερες θυσίες.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντισταθούν σε αυτή την αντιλαϊκή επίθεση.       Αν δεν το κάνουμε τώρα το σίγουρο είναι ότι θα τσαλαπατήσουν ακόμη περισσότερο την ζωή μας , την ζωή των οικογενειών μας.
Γι' αυτό και η απάντησή μας πρέπει να είναι πιο οργανωμένη και πιο μαζική. Σ' αυτούς που νομίζουν ότι είμαστε αδύναμοι, σ' αυτούς που δεν διστάζουν να εμπαίζουν όσους ζουν ήδη σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, σ' αυτούς που κλέβουν τον κόπο μας και τον ιδρώτα μας και σε όσους παίρνουν μέτρα για να συμβεί αυτό, απαντάμε με την οργανωμένη ανυπακοή και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών μέσα από τα συνδικάτα μας.

Συγκεκριμένα:
Μπορούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το ποσό της έκτακτης εισφοράς. Πληρώνουμε μόνο την αξία του ρεύματος μέσω ΑΤΜ των τραπεζών.
Παραδίδουμε τα αποκόμματα της συναλλαγής στον πρόεδρο ή  στον Γεν. Γραμματέα  του Σωματείου μας ώστε να παραδοθούν ομαδικά στη ΔΕΗ.
Συμμετέχουμε ενεργά στη δράση των Λαϊκών επιτροπών για αποτροπή διακοπής ρεύματος, επανασύνδεσης σε περίπτωση διακοπής, παραστάσεων διαμαρτυρίας , καταλήψεων κλπ.
Την Δευτέρα 21/11/2011 στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου συμμετέχουμε στη Λαϊκή Συνέλευση όπου θα καθοριστεί το πρόγραμμα δράσης της Λαϊκής Επιτροπής Κιάτου.
Καλούμε όλα τα σωματεία , συλλόγους και φορείς να πάρουν ανάλογες αποφάσεις δράσης ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο. Στο βαθμό που καταφέρουμε να μαζικοποιήσουμε την δράση μας και οι κινήσεις είναι συντονισμένες, οργανωμένες και συλλογικές, θα δώσουμε αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενούς της, θα εμποδίσουμε την νέα επίθεση που ετοιμάζεται ενάντια στα δικαιώματά μας , θα διαμορφώσουμε προϋποθέσεις αντεπίθεσης στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.  ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Κιάτο 16 Νοεμβρίου 2011

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος :  Κελλάρης Γιάννης
Ο Γεν Γραμματέας : Κόλλιας Τάκης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου