Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.: Νέα - Ανακοινώσεις

Γνωστοποιήθηκε την Τετάρτη 23-11-2011 η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εργασίας.

Η νέα λίστα ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2011. Με βάση τη νέα λίστα υπάγονται στο καθεστώς ΒΑΕ 365.000 περίπου εργαζόμενοι από 531.000 που ήταν με  το σημερινό καθεστώς.

Οι εργαζόμενοι που ήταν στα Βαρέα και με τη νέα λίστα εξαιρούνται, παραμένουν στο καθεστώς ΒΑΕ μόνο εφόσον συμπληρώνουν μέχρι 31-12-2015      12 έτη ασφάλιση βαρέων ενσήμων.

Στο καθεστώς ΒΑΕ εντάσσονται από 1-11-2011 το προσωπικό συντήρησης αντλιοστασίων αποχέτευσης και οι απασχολούμενοι στα αντλιοστάσια λυμάτων βιολογικών καθαρισμών.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε από την Ομοσπονδία πριν 5 χρόνια είχε θετικό αποτέλεσμα. Η ένταξη των εργαζομένων στα αντλιοστάσια αποχέτευσης και στους βιολογικούς καθαρισμούς έγινε μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Ομοσπονδίας.

Η έρευνα μελέτη που πραγματοποίησε το ΕΛΙΝΥΑΕ σε βιολογικούς καθαρισμούς και η πίεση που ασκήθηκε στον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ που συμμετείχε στην επιτροπή του Υπουργείου έφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Τα σωματεία να ενημερώσουν και να απαιτήσουν από της ΔΕΥΑ την εφαρμογή της παραπάνω ρύθμισης.


ΠΟΕ ΔΕΥΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.12.11

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο: