Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΕ ΔΕΥΑ: Νέα - Ανακοινώσεις 22.02.12

  
                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Η ασάφεια που υπάρχει στη νομοθεσία για τις περικοπές αποδοχών συνεχίζει να υφίσταται.

Παρά τις πιέσεις της Ομοσπονδίας και τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το καθεστώς που ισχύει στις ΔΕΥΑ.

Μέχρι σήμερα στο 70% περίπου των ΔΕΥΑ έγιναν περικοπές αποδοχών. Σε μερικές σύμφωνα με τα ανώτατα όρια του ενιαίου μισθολογίου και στις  περισσότερες στο 35% σε σύγκριση με τους μισθούς του 2009.

Θέση της Ομοσπονδίας ήταν εξ αρχής να μην δεχθούν τα σωματεία καμία περικοπή στους μισθούς αν δεν ξεκαθαρίσει ποια ρύθμιση ισχύει για τις ΔΕΥΑ και τι μειώσεις πρέπει να γίνουν.

Πολλά σωματεία όμως αποφάσισαν να δεχθούν περικοπές μισθών για να μη γίνουν αργότερα με αναδρομική ισχύ.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει την προσπάθεια να περάσει τις αρχικές της προτάσεις πράγμα βέβαια πολύ δύσκολο με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα πιστεύουμε η μείωση 35% σε σύγκριση με το έτος 2009 είναι καλύτερη για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και αυτή προτείνουμε να παλέψουν τα σωματεία.

Οι περικοπές σύμφωνα με τα ανώτατα όρια ανά εκπαιδευτική κατηγορία του ενιαίου μισθολογίου εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για μεγαλύτερες μειώσεις την επόμενη περίοδο.

Ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες από τις ειδήσεις της ΝΕΤ ότι θα ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των δήμων όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, η ύδρευση κλπ. Παρόλο που η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μας διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι είναι ανοησίες αυτά που ακούγονται για τις υπηρεσίες ύδρευσης πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Οι απαιτήσεις της Τρόικας που η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα δεν ξέρουμε μέχρι που θα φθάσουν. Πλέον η εργασία όχι μόνο των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αλλά και των μονίμων στο δημόσιο δεν είναι διασφαλισμένη.

 Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ δεν πρόκειται να δεχθούν σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης της περιφέρειας. 

Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. 22/22/2012

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου