Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Π.Ο.Ε. ΔΕΥΑ: Νέα - Ανακοινώσεις 9-2-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι αυτόκλητοι σωτήρες της τρικομματικής κυβέρνησης σε απόλυτο συγχρονισμό με την τρόικα, γίνονται το όχημα εξαφάνισης ενός ολόκληρου λαού.

Δείχνουν  αδίστακτοι και έχουν μετατραπεί σε βασικό πυλώνα, που οργανώνει την πιο ληστρική επιδρομή σε βάρος της ζωής των εργαζομένων.

Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με την τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημόσιων Δαπανών που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια και οδηγεί την Ελληνική κοινωνία σε απελπισία.

Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της Ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της Ελληνικής κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής. Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της Ελληνικής κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί.

Τώρα όλοι ξέρουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν προκύπτει από άγνοια, ούτε από αστοχία, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή. Τώρα όλοι γνωρίζουν ότι με τις μνημονιακές πολιτικές δεν αντιμετωπίζουν το χρέος, ούτε τα δημοσιονομικά μεγέθη αλλά προωθούν την πιο ληστρική αναδιανομή πλούτου από τους κάτω προς τους επάνω, αυξάνουν τον αριθμό των ανέργων σε ποσοστά εκτός ελέγχου, ανοίγουν τις στρόφιγγες για απολύσεις παντού και καταστρέφουν και τα τελευταία ψήγματα του κράτους πρόνοιας.

Η κατάργηση του κατώτατου μισθού τροχοδρομεί μισθούς και συντάξεις σε μια κούρσα προς τα κάτω, μετατρέποντας τις κλαδικές συμβάσεις σε αδειανά πουκάμισα, μειώνει ασφυκτικά τα επιδόματα ανεργίας και ασθενείας.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ εκφράζοντας τις διαθέσεις συνολικά των εργαζομένων καλεί τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) άμεσα και οργανωμένα να προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα.

O συντονισμός της δράσης και η άμεση απάντηση συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος στην πολιτική και τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης είναι η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας, των σκληρών, άδικων και αναποτελεσματικών μέτρων.  
 
ΠΟΕ ΔΕΥΑ 09.02.12

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αξιολογώντας τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τις εκβιαστικές, αντικοινωνικές και καταστροφικές απαιτήσεις της Τρόικα, των δανειστών αποφάσισε και πραγματοποιεί.
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 
την ΤΡΙΤΗ 7/2/2012

Η κυβέρνηση κατ’ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο συζητά και διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραματική για μια ακόμα φορά μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Συνταγή και πολιτική που αφαιρεί τεράστιους πόρους από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία εκτοξεύοντας την ύφεση, την ανεργία αλλά και την απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κοινωνική Ευρώπη και ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατούνται ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχονται τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό εκβιασμό των Τροϊκανών και απαντούν :
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που ούτε τη χώρα ούτε την κοινωνία θα σώσουν.

Όλοι στην απεργία των συνδικάτων.

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και καλεί τα μέλη να δώσουν βροντερό παρόν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.
ΠΟΕ ΔΕΥΑ 06.02.12

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου