Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΒΙΟΑΕΡΙΟ
 
Πηγή εικόνας: http://www.deyal.gr/new/news_inside.php?nID=30

Στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΛ λειτουργεί ήδη από το καλοκαίρι του 2008 μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το βιοαέριο. Το βιοαέριο είναι ένα προϊόν που παράγεται κατά την επεξεργασία των λυμάτων. Αποτελείται κατά κύριο λόγο από μεθάνιο (65%) και από διοξείδιο του άνθρακα (35%). Το βιοαέριο συγκαταλέγεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έτσι έγινε  προσπάθεια για την ενεργειακή αξιοποίησή του.
Η ΔΕΥΑΛ έχει πάρει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,6 MW ως αυτοπαραγωγός, δηλαδή για ιδία κατανάλωση.Το βιοαέριο χρησιμοποιείται σαν καύσιμο σε 2 αεριομηχανές ΟΤΤΟ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται για τις ηλεκτρικές ανάγκες των εγκαταστάσεων.
Κάθε συγκρότημα αποτελείται από μια θερμική μηχανή εσωτερικής καύσης η οποία κινεί μια γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγωγή προς το παρόν είναι κατά μέσο όρο 1000 KWh ημερησίως. 


ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 27-1-2Ο10

http://www.deyal.gr/new/news_inside.php?nID=30

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου