Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

 Συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των ΔΕΥΑ στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 24-2-2010.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις  ΔΕΥΑ αποφάσισε 
να συμμετέχει η Ομοσπονδία στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 24-2-2010 θέτοντας πρώτα τα αιτήματα για την βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ.
Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη  συμμετοχή όλων των Δ.Σ. των σωματείων από όλη την Ελλάδα. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του  Υπουργείου Εσωτερικών την ημέρα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.Ζητήθηκε ήδη συνάντηση. Εφόσον οριστικοποιηθεί θα ενημερωθούν τα σωματεία για την κινητοποίηση.
Στόχος όλων των δράσεων και κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν την επόμενη περίοδο θα είναι η θεσμοθέτηση κινήτρων για να ενισχυθεί ο ρόλος και η θέση των ΔΕΥΑ στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται.
Διεκδικούμε τα παρακάτω :
1. Ανάκληση της απόφασης κλεισίματος των ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και Μεγάρων.
2. Η χρηματοδότηση από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους για την κατασκευή των έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών να γίνεται μόνο μέσω ΔΕΥΑ και χωρίς ίδια οικονομική συμμετοχή.
3. Για το κλείσιμο ΔΕΥΑ να απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία των ¾ του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι απλή πλειοψηφία που ισχύει σήμερα.
4. Σε περίπτωση κλεισίματος των ΔΕΥΑ το προσωπικό να μεταφέρεται εκτός από τον οικείο δήμο και σε υπηρεσίες της νομαρχιακής και περιφερειακής διοίκησης.
5. Εφαρμογή του νόμου 2065/92 που αναφέρει ότι το ποσό της κρατικής επιχορήγησης στις ΔΕΥΑ αυξάνει 10% κάθε χρόνο.
6. Μείωση τιμολογίου της ΔΕΗ.
7. Αυστηρή εφαρμογή του άρθρου 25 του νόμου 1069/80 που υποχρεώνει τα Δ.Σ. των ΔΕΥΑ να καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα της επιχείρησης.
8. Κίνητρα για παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες καθώς και διαχείριση φυσικού αερίου.
9. Μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια των ΔΕΥΑ (οι δήμοι που εκδίδουν τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης δεν υποχρεούνται να χρεώνουν ΦΠΑ).
Η ομοσπονδία θα διεκδικήσει με πολύ μεγαλύτερη ένταση την επόμενη περίοδο την ικανοποίηση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.
Η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων θα ενισχύσουν το νέο ρόλο που καλούνται να παίξουν οι ΔΕΥΑ στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με τη δεύτερη διοικητική μεταρρύθμιση.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου